Úvod k Jak na to

Publikováno před sedmi roky. Připojeno 0 komentářů.

Protože jsem sám učeň, nepřísluší mně radit jiným. Přesto bych chtěl pomoci začínajícím, alespoň zřízením této rubriky. A nezbývá mně než doufat, že mistři řezbáři přispějí nějakou radou. Sám se budu snažit ušetřit váš čas tím, že zde zveřejním odkazy na zajímavé stránky, ze kterých se dá něco přiučit, nebo všeobecnými zkušenostmi.

Dříve, než zakoupíte své první dlátko, zamyslete se nad svými možnostmi. Aby vaše snaha přinesla nějaké výsledky, jsou důležité dva základní předpoklady. Mít kde pracovat a mít z čeho pracovat. Je sice hezké, když vám manželka nebo rodiče dovolí pracovat v kuchyni, ale po prvním broušení nebo jiné prašné činnosti už se jim to líbit nebude.

Získání materiálu také není zrovna nejjednodušší. Chtěli by jste zkoušet řezat hned, ale každé dřevo potřebuje určitý čas k vysušení. Z mokrého dřeva se sice hezky řeže, ale zamrzí vás, pokud se něco povede a chtěli by jste si svůj první výrobek schovat a on vám popraská.

Pokud si koupíte již vysušené dřevo na pile, prodají vám čtyřmetrovou fošnu, kterou musíte nejdřív nějak dopravit do nejbližšího stolařství, kde vám ji ohoblují a nařežou na kousky, které se vejdou do auta.

A nějaké odřezky z lipového, nebo jiného vhodného dřeva se těžko shání.

Ale s chutí do toho.

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Přidávání komentářů bylo zakázáno.

© 2012 – 2017 Oldřich Pokorný | Naprogramoval Marek Klusák | Kontakt | Nahoru